Öregtemplom
Nádorvárosi Újtemplom
Szabadhegyi Imaház - Börcsi Evangélikus Templom - Öttevényi Evangélikus Templom - Gyönyűi Református-Evangélikus Templom

Az Alapítvány tevékenysége

A Fővárosi Bíróság nyilvíntartásba vette és közhasznú szervezetté minősítette a TÚRÓCZY-HAGYATÉK ALAPÍTVÁNYt (THA), amelynek célja Túróczy Zoltán püspök személyes emlékeinek és irodalmi hagyatékának gyűjtése, gondozása, teológiai és egyházkormányzói tevékenységének elemzése és mindezek publikálása. Ezáltal az alapítvány méltó helyet kíván biztosítani egykori püspökénknek az egyház emlékezetében, és igehirdető szolgálatát elérhetővé akarja tenni az egyház mai nemzedékei számára, hogy ily módon járuljon hozzá egyházunk megújulásához. 
Az alapítvány nyílt, ahhoz bárki csatlakozhat, aki az alapítvány céljával egyetért. 
Támogató adományokat köszönettel fogadunk az alapítvány 11702036-20710983 számlaszámára. 
Az alapítvány első feladata, hogy megkeresse azokat, akiknek személyes emlékei vannak Túróczy Zoltánról. Kérjük mindazokat, akik egy interjú keretében szívesen elmondanák emlékeiket, jelentkezzenek levélben Terei Gábornál, az alapítvány képviselőjénél (1015 Budapest, Batthyány u. 59. mfszt. 6.) vagy telefonon a kuratórium elnökénél (96/516-160).
Ittzés János ny. püspök a THA kuratóriumának elnöke
http://www.lutheran.hu/z/honlapok/turoczy

© Győri Evangélikus Egyházközség. All Rights Reserved. Designed By WarpTheme